Startside hjelpesenter » HoltePortalen » Ordre » Kom i gang med Ordre

Kom i gang med Ordre

I bilde nedenfor vises oversiktssiden i modulen når du kommer inn på den. Her vises det statistikk samt en tabell over alle ordre som er akseptert, i gang, ferdig og fakturert. Ønsker du å få oversikt over ordre som har status som utkast eller tilbud kan du finne dem i tabellen på siden ordre (markert i rødt). Det kan være lurt å gå inn på siden innstillinger hvis du ønsker å sette opp stadard prosjekt, aktivitet, påslag eller spesifkk nummerserie på ordrene. Det kan du lese mer om i artikkelen «Innstillinger» i ordre.

Når du oppretter en ordre må det stå noe i feltet Beskrivelse og Kunde for å kunne sende et tilbud eller sette ordren som Akseptert. Hvis du skriver noe i feltet Intern kommentar vil dette ikke gå ut til kunden.

Dersom det er satt opp kontaktpersonen på denne kunden du har valgt, vil personen automatisk bli lagt til. Vår referanse blir automatisk satt til brukeren som er innlogget.

Ordrenummer blir først satt når ordren er opprettet og har status Akseptert. For ordre som er lagret som Utkast og Tilbud sendt vil disse få et midlertidig ordrenummer. Hvis du ønsker at nummerserien skal starte på et bestemt tall kan det være lurt å gå inn i innstillinger (se egen artikkel).

En kan også velge betalingsbetingelser på denne siden, alternativene er Regning eller Fast pris.
Regning er ordre som blir fakturert for selve forbruket, mens Fast pris er avtalt med klienten på forhånd. For å gjøre en estimering eller beregning av hva du kommer til å bruke av tid og materiale på ordren. Kan du gå til kalkulasjon. Det blir beskrevet i neste avsnitt.

Standard prosjekt og aktivitet vil bli automatisk lagt til når du oppretter en ordre. Det vil også bli generert en ordreoppgave automatisk, da det er på selve oppgaven avtaler, timer og materiale skal registeres. Ordreoppgaven vil få tittel lik beskrivelse på ordren, ansvarlig settes til brukeren som har laget ordren.

Opprett fra maler

Du opprette nye ordre basert på maler. Hva du legger i malene velger du selv, du kan lagre tidligere odre med oppsett på oppgaver, kalkulasjoner, tilbudstekster og vedlegg.

Opprette kalkulasjon

Hvis du ønsker å sende et tilbud med oversikt over materiell og timer kan du legge inn det på siden kalkulasjon. Se mer informasjon i artikkelen «kalkulasjon» i ordre for nærmere beskrivelse.

Opprette tilbud

For å lage et tilbud i ordremodulen kan du hente inn maler hvis du har eller gå inn på siden tilbud i selve ordren. Da vil det komme frem et tilbudsdokument hvor du kan lage tilbudet. Du kan også legge inn pris estimering av materiell og kostnader ved å bruke kalkulasjonen. Når tilbudet blir sendt kommer kalkulasjonslinjene til å komme med i feltet «kalkulasjonslinjer detaljert»

Status på ordren vil nå endre seg fra utkast til «tilbudt sendt», det kan du se ved å gå på siden oversikt eller detaljer. Kunden kan akseptere ordren fra epostadressen sin, og statusen vil endre seg fra «Tilbud sendt» til «Akseptert». I bilde nedenfor ser du også at tidslinjen har fått en hendelse for når tilbudet ble sendt. Denne tidslinjen kommer til å oppdattere seg underveis etterhvert som statusene endrer seg.