Startside hjelpesenter » HoltePortalen » Fakturainnstillinger

Fakturainnstillinger

Innstillinger

For å komme i gang med faktura gå til innstillinger i fakturamodulen. Her legger du inn kontonummer som skal være synlig på utgående faktura. Videre legges inn antall dager betalingsfrist, kommentarer eller referanser som skal stå på fakturaen. Videre så kan du sette opp KID nummer. Vi benytter modulus 10 for kontrollberegning, og det er viktig å merke seg at det må opprettes en OCR avtale med banken for at innbetaling med KID skal fungere i nettbanken. Du kan ha mellom 12-25 siffer i KID nummeret, dette for å inkludere både kunde/faktura nr. For å sende fakturaer med EHF må selskapet være registrert i ELMA-registeret (digdir.no). EHF faktura krever egen lisens.

En kan videre sette opp regler for purregebyr, merk det ikke lov til å sende ut purregebyr før etter at det har gått 14 dager etter forfall.

Her kan en velge øvreavrunding og sette opp hvilke hovedbokskonto i regnskapet øreavrundingen skal føres mot. Videre er det viktig å ha en standard hovedbokskonto for salgsinntekter. Det er denne kontoen som blir satt som standard på alle fakturalinjer, det er mulig å overstyre dette pr linje i fakturaen.

Husk å lagre innstillingene!