Holte prisbase

Du kan bygge opp en kalkulasjon helt fra bunn eller ved hjelp av ferdige kalkulasjonsobjekter som elementer, poster og ressurser fra en av prisbasene dine på høyre siden. Holte sin kjente og kjære prisbase følger med SmartKalk og du finner den under Holte prisbase på høyre siden i programmet. For å hente inn ferdige kalkulasjonsobjekter fra Holte klikk på fanen som heter Holte prisbase på høyre siden i programmet.

1 – Velg søkekriterier

Skriv inn teksten du vil søke etter og avslutt med enter eller klikk på knappen søk.

Søkeinformasjon: Det du skriver inn i søkefeltet vil søkemotoren søke etter i navnet til elementet, posten eller ressursen, avhengig av hvilken fane du står i. Rekkefølgen på ordene du har skrevet inn er vilkårlig. For element og post søkes det i tillegg automatisk på stikkord. For element og post vil søkeresultatet inneholde elementer/poster hvor det er treff på navn eller stikkord. Under fanen egenskaper og informasjon om element eller post kan du se hvilke stikkord som er satt for element og post, (dialogen som vist under). For et mer utvidet søk se avansert søk fanen.

2 – Vis informasjon/detaljer

For å vise mer informasjon om Holtes kalkulasjonsobjekt dobbeltklikk på oppføringen i listen eller klikk på informasjonsikonet. For elementer får du en liste over alternativer til elementet, som vist i bildet nedenfor. Dersom du vil bruke et annet alternativ klikker du på ønsket alternativ i matrisen for alternativer. For å se alternativer i en liste, klikk på fanen listevisning. For å lukke dialogen og velge nytt alternativ klikk på OK knappen.

3 – Hent kalkulasjonsobjektet inn i kalkulasjonen

Når du har funnet et element du vil bruke i kalkulasjonen din, marker elementet og dra og slipp elementet inn i kalkulasjonsområdet slik som illustrert i bildet nedenfor.
Merk! Du kan også dra elementet rett inn på en konto i kontoplanen.

Når du har sluppet elementet vil SmartKalk opprette en konto i kontoplanen basert på elementet sitt tilhørighet. Du kan nå endre elementet, tilhørende poster og ressurser slik du ønsker.