Startside hjelpesenter » HoltePortalen » Kontakter » Import av kontakter

Import av kontakter

Har du et eksisterende kontaktregister fra et annet system kan du via en .csv fil importere dette rett inn i HoltePortalen. Både personkontakter og bedriftskontakter kan importeres, og forholdet mellom dem vil beholdes.  For at denne importen skal lykkes er det viktig at filene er i rett format, og med riktig data i riktig kolonne.

Vi støtter to ulike filer for import.

Standard import

Vår standard import (og eksport fil, dvs at hvis du eksporterer kontakter fra HoltePortalen vil de komme i dette formatet). Du vil kunne få med deg all grunnleggende informasjon hvis du importere kontakter via dette formatet, og hvis du ønsker å beholde forholdet mellom person og bedriftskontakter, eller oppdatere eksisterende kontakter er det dette formatet du bruke.

Last ned eksempelfil HER.

Utvidet import

Denne importfilen har et noe enklere oppsett en standard importen, og ved å bruke denne filen mister du muligheten til å oppdatere eksisterende kontakter, samt muligheten for å beholde forholdet mellom bedriftskontakter og personkontakter. Men den tilbyr noen flere datafelter enn standardimporten.

Last ned eksempelfil HER.

Standard import

Importere kontakter steg for steg:

1. Last ned eksempelfilen og bruk denne som mal når du tilpasser din fil.
  2. Gå til Bedrift – Kontakter og trykk på «Ny kontakt», velg importer.
  3. Trykk på knappen «Velg fil» og finn frem til filen du ønsker å importere.
  4. Se på dataene for å se at de ser riktige ut. Sjekk statuskolonnen for å se hva som eventuelt er feil.
  5. Ser noen av bokstavene feil ut kan du velge annerledes koding i nedtrekksmenyen øverst på siden. (UTF-8 og Windows-1252 er de vanligste)
  6. Trykk importer nederst til venstre.

Last ned eksempelfil HER

KolonneForklaringPåkrevd
ContactIDID’en til kontakten i systemetNei
ParentIDID’en til bedriften der personkontakt er tilknyttetNei
IsCompanyAvgjør om kontakten blir en bedrift eller person i systemet. Må stå true for bedrift og false for person *Ja
OrganizationNOOrganisasjonsnummer for bedriftskontakterFor bedriftskontakter
PrimaryNameFornavn hvis personkontakt, firmanavn hvis bedriftJa
SecondaryNameEtternavn hvis personkontakt, må være blank for bedriftskontakterFor personkontakter
PhoneTelefonnummer for kontaktenNei
MobileMobilnummer for kontaktenNei
FaxFaksnummer for kontaktenNei
EmailE-post adresse for kontaktenNei
AdressGatenavn og nummer for kontaktenNei
ZipCodePoststed for kontaktenNei
ZipRegionPostnummer for kontaktenNei
WebAddressNettsted for kontaktenNei
AccountNOKontonummer for kontaktenNei
ContactNOKontaktnummeret til kontaktenNei
DepartmentAvdelingen for en personkontaktNei
PositionStilling for en personkontaktNei

* Felt «IsCompany»:

Hvis du setter verdi True i dette feltet kreves det at du også fyller ut organisasjonsnummer i kolonne «OrganizationNO».

Hvis du setter verdi False i dette feltet kreves det at du også fyller ut etternavn i feltet «SecondaryName».

Utvidet import

Importere kontakter steg for steg:

1. Last ned eksempelfilen og bruk denne som mal når du tilpasser din fil.
  2. Gå til Bedrift – Kontakter og trykk på «Ny kontakt», velg importer.
  3. Trykk på knappen «Velg fil» og finn frem til filen du ønsker å importere.
  4. Se på dataene for å se at de ser riktige ut. Sjekk statuskolonnen for å se hva som eventuelt er feil.
  5. Ser noen av bokstavene feil ut kan du velge annerledes koding i nedtrekksmenyen øverst på siden. (UTF-8 og Windows-1252 er de vanligste)
  6. Trykk importer nederst til venstre.

Last ned eksempelfil HER.

KolonneForklaringPåkrevd
KontaktNRKontaktnummeret for kontaktenJa
NavnFornavn og etternavn for personkontakter, firmanavn for bedriftskontakterJa
TelefonTelefonnummeret for kontaktenNei
AvdelingAvdelingen for personkontaktNei
MobiltelefonMobilnummeret for kontaktenNei
TelefaksFaksnummeret for kontaktenNei
FakturaadresseFakturaadresse for kontakten (gatenavn + nr)Nei
FakturapostnrFakturapostnummer for kontaktenNei
FakturapoststedFakturapoststed for kontaktenNei
PostadressePostadresse for kontaktenNei
PostnrPostnummer for kontaktenNei
PoststedPoststed for kontaktenNei
KommuneKommunen for kontaktenNei
LandLandet til kontaktenNei
LeveringsadresseLeveringsadresse for kontaktenNei
LeveringspostnrLeveringspostnummer for kontaktenNei
LeveringspoststedLeveringspostssted for kontaktenNei
EpostE-post til kontaktenNei
Org.nrOrganisasjonsnummer for bedriftskontakterNei
NotatDette blir et notat på kontaktenNei
HjemmesideNettsted for kontaktenNei
KategoriKategori for kontakten, hvis kategorien ikke finnes vil den bli opprettetNei