Startside hjelpesenter » HoltePortalen » Bedriftsadministrasjon » Markere en ansatt som sluttet

Markere en ansatt som sluttet

Hvis en ansatt har sluttet eller du ikke ønsker at den skal ha mulighet til å logge inn eller bli tildelt oppgaver fra systemet bør du markere brukeren som sluttet. Dette gjør du fra Bedrift – Bedriftsadministrasjon – Personalstyring.

Finn frem til den aktuelle brukeren i listen og velg «Endre» ute på høyre side. I sidepanelet som åpnes er det to ting du bør gjøre.

1. Endre status til sluttet.
  2. Deaktivere brukeren.

Når dette er gjort vil ikke lenger brukeren kunne logge inn, og du vil ikke se brukeren i systemet lenger. Alt arbeidet brukeren har gjort vil selvfølgelig fortsatt være tilgjengelig.

Slette en ansatt

Det finnes også en mulighet for å slette brukere i systemet, dette er større prosess som vil slette mye av informasjonen om brukeren og eventuelt brukerens tilknytning til arbeidet han har gjort, så hvis denne brukeren har opprettet et avvik i systemet og du velger å slette denne brukeren vil det fremkomme «slettet bruker» i systemet i etterkant. Dette er noe som gjøres på eget ansvar.