Oppgavemaler

Under Bedrift –> Oppgaver -> Maler kan du opprette grupper med oppgaver som du enkelt kan gjenbruke når du skal lage oppgaver. Dette er kjekt for rutinejobber hvor du ofte utfører de samme oppgavene gjentatte ganger.

For å opprette en mal velger du ‘Ny oppgavemal’, gi den et navn og eventuelt beskrivelse og type. Du kan nå fylle den med oppgaver ved å velge ‘Ny oppgave’, siden dette er en mal og ikke en reel oppgave enda kan du ikke tildele til spesifikke personer, men du kan ansvarligegjøre på gruppenivå. Fyll på med så mange oppgaver som du har behov for, du kan bruke dra og slipp for å organisere oppgavene i malen. Ute på venstre siden vil du et sammendrag av arbeidsmengden for alle oppgavne i malen. Når du er fornøyd velger du ‘Lagre’.

For å bruke malen går du til område hvor du ønsker å opprette oppgavene, klikk så på nedtrekksmenyen på ‘Ny oppgave’ og velg ‘Importer fra mal’

Du får da en liste over alle oppgavemaler som er tilgjengelig for deg, her kan du sortere på type eller søke for å finne riktig mal, når du har funnet riktig mal marker du den og klikker ‘Importer’

I neste vindu kan du velge ansvarlig(e) for oppgavene, fylle ut start og stopp tid og gjøre endringer på oppgavene som ligger i malen. Når du har fylt ut det du ønsker klikker du ‘OK’ og oppgavene dine blir laget og samlet i en gruppe.