Startside hjelpesenter » SmartKalk » Installasjon » Installere SQL Server Express

Installere SQL Server Express

SmartKalk støtter per 2023 nyeste SQL Server Express. Kontakt vår support for mer informasjon eller hjelp til nedlastning av SQL Server Express. Her er en liten hjelp til valgene under installasjonen.

Merk! Installasjonen til SmartKalk installerer dette selv, så dette er informasjon til avanserte brukere som har egne krav til hvordan dette skal legges inn.

• Last ned og kjør SQL Server Express installasjonen.
  • I vinduet SQL Server Installation Center: Velg «New SQL stand-alone installation or add features to an existing installation«.
  • På spørsmål om Installation Type: Velg «Perform a new installation of SQL Server«.
  • I Feature Selection trykk Next.
  • I Instance Configuration skal det være huket av for Named Instance og i feltet er det enklest dersom det står SQLExpress
    • Du kan velge et annet navn på instansen, men det er viktig at du husker dette da det må legges inn under SmartKalk installasjonen.
  • I Server Configuration trykk Next.
  • I Database Engine Configuration er det viktig at du velger Mixed Mode, legg inn ønsket passord og trykk Next
  • Når Sql serveren er ferdig installert og kan du laste ned og installere SmartKalk