Ressurser

Ressursfanen i menyen på venstre side i programmet får du en god oversikt over alle ressurser som er i bruk i kalkulasjonen. Søk enkelt i listen ved å bruke søkefeltet på toppen eller ekspander «Avansert søk» for flere søkemuligheter. Under «Avansert søk» kan du blant annet filtrere listen i henhold til kategorier du har merket ressursene dine med.

Kalkulere materialavrunding

Kalkulere materialavrunding vil runde opp til hele mengder totalt og fordele dette likt i kalkulasjonen. Dette betyr at du får materialavrundingen som en del av selvkosten din og kan med det få betalt for det. Avhukingen for å runde opp antall bestilte gjør ikke dette, det er kun en enkel måte og runde opp til hel mengde for det som ønskes bestilt.

Slå sammen

Et viktig konsept i SmartKalk er at like ressurser blir delt mellom poster i kalkulasjonen, (hvor mye du ønsker av en ressurs ligger naturlig nok på koblingen mellom post og ressurs). Dette er for at vedlikehold og endringer på ressursnivå skal være så effektivt som mulig. For å hjelpe deg og rydde opp dersom du har like ressurser, som ikke er delt, så hjelper denne funksjonen deg med å gjøre det enkelt og greit.

Lagre til fil

Du kan lagre listen ut til Excel ved å trykke på knappen Lagre bestilling eller ved dra og slipp fra området «Dra herfra» og slipp i et annet program som kan ta imot denne listen, som f.eks. filutforsker eller epostprogram. Det blir da lagret et regneark basert på det utvalget du har gjort.

Dersom du ønsker så kan du her også endre prisen på ressursen. Dette kan være ønskelig om du har hentet inn prosjektpriser på noen av varene og ønsker å legge inn de korrekte prisene. Du kan også høyreklikke på ressursen og bytte denne om du ønsker det. I tillegg til egen liste for ressurser kan du få en egen liste for dør og vinduer som er brukt i kalkulasjonen. Her kan du legge inn ekstra informasjon før du lagrer lista til Excel for å kunne sende bestilling eller prisforespørsel.